fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Lijnvluchten van VS naar Cuba stuk dichterbij

Vanaf aanstaande dinsdag kunnen Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen weer vergunningen voor lijnvluchten naar Cuba gaan aanvragen. Dat is voor het eerst in meer dan vijftig jaar.

Het Amerikaanse ministerie van transport heeft 110 vluchten per dag te verdelen, waarvan twintig naar de Cubaanse hoofdstad Havana. De maatschappijen krijgen vijftien dagen om een bod te doen.

Er is veel interesse in de lijnvluchten naar de gewilde vakantiebestemming, waardoor er een felle biedingsstrijd wordt verwacht. Alleen carriers uit de VS mogen meedoen; er zijn geen plannen om ook Cubaanse vliegtuigen naar Amerika te laten komen.

De vluchten zijn het resultaat van een akkoord dat de presidenten Obama en Castro in december van vorig jaar sloten om de betrekkingen tussen beide landen te verbeteren.

Door vijandige relaties sinds de Koude Oorlog zijn er al decennialang geen lijndiensten tussen Cuba en de Verenigde Staten. Er zijn wel chartervluchten, maar die zijn zeer duur en lastig te verkrijgen.

Volgens CNN zullen de eerste reguliere vluchten naar Cuba waarschijnlijk in oktober van dit jaar gaan beginnen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button