fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

‘Nieuwe Airbus A350’s voor Philippine Airlines’

Philippine Airlines (PAL) zou een deal met Airbus hebben voor zes nieuwe A350’s. Dat zeggen bronnen rond de deal, die tijdens de Singapore Airshow bekend gemaakt wordt.

De overeenkomst gaat om nieuwe Airbus A350-900 toestellen, die ingezet zouden worden op lange afstandsvluchten naar de VS en Europa. Of PAL de vliegtuigen daadwerkelijk gaat kopen, is nog niet duidelijk. Ingewijden zeggen tegen Reuters dat er ook gekeken wordt naar andere constructies.

Zowel Airbus als Philippine Airlines weigeren commentaar. Een woordvoerder van Airbus laat weten ‘niet in te gaan op lopende onderhandelingen met klanten’. In een schriftelijke verklaring zegt PAL: “PAL zal op een gepaste tijd laten weten welke orders voor de vloot worden uitgezet.”

De mogelijke uitbreiding komt rond de zelfde tijd als de aankondiging dat concurrent Cebu Pacific gaat uitbreiden op lokale routes. Het past in de trend van de economische groei in Zuidoost Azië, die naar verwachting dit jaar met zes procent zal groeien. Philippines Airlines, de nummer 2 van het land, ziet een groei in het aantal passagiers, omdat veel Filipino’s in het buitenland werken.

Kenners waarschuwen dat de orders op de Singapore Airshow dit jaar lager zullen uitvallen ten opzichte van vorig jaar, vanwege de stagnatie van de wereldwijde economie en omdat 2015 een recordjaar was.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button