NieuwsOpmerkelijk

Samenwerking American Airlines en taxidienst Uber

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines (AA) en taxidienst Uber gaan met elkaar in zee om een ‘van deur tot deur’ service aan te bieden. Wie bij American boekt, wordt de mogelijk geboden om een Uber-rit te regelen.

“We zijn verheugd om samen te werken met de enige wereldwijde dienst Die klant precies geeft wat ze willen; een naadloze reiservaring, of dat nu in de lucht is of op de weg,” laat Scott Hinshaw van American Airlines weten. “Door de samenwerking kunnen we de Uber-rit eenvoudig in het reisplan meenemen en weten passagiers waar ze op het vliegveld hun Uber kunnen vinden,”

De samenwerking tussen AA en Uber geldt voorlopig op elf vliegvelden in de VS, waaronder John F. Kennedy in New York, O’Hare in Chicago en de luchthaven van Los Angeles. Bij de aankoop van een ticket online, wordt een ‘Herinner me aan Uber’-knop aangeboden. In de app zit een functie om klanten naar de Uber- chauffeur te leiden.

Het is de eerste keer dat taxidienst Uber een langere partnership aangaat met een luchtvaartmaatschappij. Eerder had het al wel tijdelijke aanbiedingen voor passagiers van onder meer Brussels Airlines, Southwest Airlines en Copa Airlines. Ook heeft Uber met verschillende vliegvelden in de VS contracten afgesloten om passagiers te mogen oppikken. Dit gebeurt op Norfolk International in Norfolk, Virgina en gaat gebeuren op Atlanta Airport.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close