fbpx
NieuwsNL NieuwsOnderwerpen

Aeronextlife keert vliegveld Twente alweer de rug toe

Het Belgische bedrijf Aeronextlife vestigt zich niet op vliegveld Twente. Volgens de krant Tubantia vertrekt het onderhoudsbedrijf naar de luchthaven van Oostende omdat er geen investeerder is voor de zaken in Twente.

AeroNextLife heeft van de provincie Overijssel een voorlopige vergunning gekregen om jaarlijks zestien 737’s te ontmantelen. Maar dat lijkt er niet van te gaan komen. “De focus ligt op Oostende”, zegt Koen Staut, één van de eigenaren, tegen de Belgische krant De Tijd. Daar wil het bedrijf op termijn 25 toestellen per jaar gaan ontmantelen.

In Oostende zijn volgens Staut wel investeerders, die in Enschede nog ontbraken. “Dat is voor ons de reden de samenwerking te stoppen.” Dat er geen investeerders zouden zijn, wordt tegengesproken door Wilco van Hoorn, bestuurder van Aeronextlife Twente. Volgens Van Hoorn zijn er wel gesprekken gaande, maar staat er nog niets vast. “Concrete afspraken kun je pas maken wanneer alles helemaal rond is”, zegt hij.

De Overijsselse gedeputeerde Eddy van Hijum gaat ervan uit dat het Belgische bedrijf zich gewoon in Twente vestigt, zegt hij in de Tubantia.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button