fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Airbus verkoopt veertien A330neo’s in januari

Airbus heeft in januari een deal gesloten met een nog onbekende klant voor de verkoop van veertien A330neo’s. Dit maakte de maatschappij bekend.

De deal komt op moment dat Garuda Indonesia een order annuleert voor zeven A350’s. Volgens Airbus is dat puur toeval en is er geen verband. In januari werden 22 toestellen afgeleverd. Dat hadden er meer kunnen zijn, als het afleveren van de A320neo niet vertraagd was. De Indiase budgetcarrier IndiGo krijgt binnen een paar weken hun eerste toestel, stelt Airbus.

Designfase A330neo
Op de Singapore Airshow maakte Airbus ook bekend dat het voor de A330neo de designfase heeft afgerond. De bouwer had meer tijd nodig om het ontwerp van de motoren rond te krijgen.

De eerste A330neo moet in het vierde kwartaal van dit jaar op de final assembly line verschijnen. Aan het eind van 2017 moet launch customer Delta Airlines het toestel in ontvangst nemen. Inmiddels zijn er 186 exemplaren besteld. Het merendeel zijn A330-900’s.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button