fbpx
NieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Boeing voorspelt 3750 nieuwe toestellen voor Zuidoost-Azië

Boeing voorspelt dat er de komende twintig jaar in Zuidoost-Azië 3750 toestellen besteld zullen worden, met een marktwaarde van 550 miljard dollar. Dit meldde de vliegtuigbouwer aan de vooravond van de Singapore Airlines.

De voorspelling is dat de jaarlijkse groei doorzet, met jaarlijks 6,5 procent. “Zuidoost-Azië blijft een belangrijke markt voor Boeing. In deze competitieve markt voegen maatschappijen capaciteit toe en passen ze zich aan aan nieuwe businessmodellen, bijvoorbeeld het groeiend aantal low-cost carriers”, zei Dinesh Keskar, vice president voor Azië-Pacific en India.

Single aisle
De Amerikaanse bouwer verwacht dat het tussen 2015 en 2034 ruim 2860 single-aisle toestellen kwijt kan op de snelgroeiende markt. Het aantal kleine widebodies komt volgens Boeing uit op 510, terwijl er slechts veertig grote widebodies geleverd zullen worden, is de verwachting.

Het aantal medium widebodies wordt nu geschat op 250. De regionale toestellen, die zowel Boeing als Airbus niet produceren, houdt Boeing op negentig exemplaren.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button