fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

MD11 aan de grond in Harare na vondst lijk

Een MD11 met een Amerikaanse registratie wordt in Zimbabwe aan de grond gehouden nadat maandag bij een tankstop een overleden persoon en een grote hoeveelheid geld gevonden is. Dit melden diverse media.

Het toestel was onderweg van Duitsland naar Zuid-Afrika en maakte in Harare een stop om kerosine bij te tanken. De MD11-freighter is eigendom van Western Global Airlines uit Florida, laat de Zimbabwaanse luchtvaartautoriteit weten aan persbureau Bloomberg.

Het toestel vervoerde een grote hoeveelheid Zuid-Afrikaanse rand, volgens Zimbabwaanse media gaat het om biljoenen Zuid-Afrikaanse randen. Het geld kwam aan het licht nadat eerst de overleden persoon gevonden werd. Luchthavenmedewerkers kwamen hem op het spoor doordat er bloed uit het vliegtuig lekte.

De Zimbabwaanse politie onderzoekt de zaak inmiddels. De directeur van de Zuid-Afrikaanse Centrale bank, die het geld liet vervoeren, noemt de overleden man ‘waarschijnlijk een verstekeling’, meldt Newsweek.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button