fbpx
BestellingenBusiness JetsGeneral aviationNieuwsOnderwerpen

Wachttijd voor nieuwe Gulfstream: twee jaar

Gulfstream kan de grote vraag naar nieuwe toestellen niet aan. Een klant die miljoenen neerlegt voor een G650 of G650ER, moet mogelijk twee jaar wachten tot zijn toestel afgebouwd is. Dit meldt Bloomberg.

Scott Neal, vice president sales en marketing bij Gulfstream, stelt tegenover Bloomberg dat beide toestellen een eigen markt gecreëerd hebben. Voor de komende twee jaar zit de productielijn vol, pas daarna is er weer ruimte.

Volgens Neal kijkt de vliegtuigbouwer naar mogelijkheden om de productie uit te breiden om de groeiende vraag aan te kunnen. “Mensen begrijpen nu dat zakenjets echt voor zaken zijn,” zegt Neal, “Grote bedrijven en individuen kunnen niet doen wat ze doen zonder een zakenjet.”

Zuidoost-Azië is voor Gulfstream de grootste markt na de Verenigde Staten en zal dat nog wel even blijven, denkt Neal. “Het duurt nog wel even voor ze de VS voorbij zijn.” Analisten verwachten dat de markt in Zuidoost-Azië de komende jaren kan verviervoudigen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button