fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Air Canada bestelt 75 CS300’s bij geplaagd Bombardier

Air Canada lijkt Bombardier uit de brand te helpen. De maatschappij bestelt 75 CS300’s bij de financieel geplaagde bouwer.

De Canadese flagcarrier tekent volgens diverse media voor 45 firm orders en nog eens dertig opties. De order is 3,8 miljard dollar waard, gebaseerd op de catalogusprijs.
Met de deal krijgt Bombardier de zo vurig gehoopte grote maatschappij aan boord. Volgens het Canadese GlobalNews worden de toestellen begin 2019 geleverd. Bij de koop is ook een clausule opgenomen dat Air Canada nog kan switchen naar de kleinere CS100.

Ontslagen
Eerder vandaag maakte Bombardier bekend zevenduizend mensen te moeten ontslaan. Het bedrijf verkeert al langere tijd in financieel zwaar weer. De meeste ontslagen vallen bij de afdelingen die treinen produceren. De commerciële luchtvaart blijft qua ontslagen voorlopig buiten schot. De winstverwachting voor 2016 is inmiddels teruggeschroefd door het bedrijf.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button