IndustrieNieuwsOnderwerpVliegtuigtype & -bouwer

Bombardier vergroot capaciteit Q400

Bombardier heeft een nieuwe variant van de Q400 gepresenteerd op de Singapore Airshow. In de nieuwe versie kunnen negentig passagiers. Dit meldt ATW Online.

Passagiers in het toestel leveren een inch aan beenruimte in. Tegelijkertijd is één van de deuren verschoven en is de vrachtruimte naar achteren geschoven. De nieuwe versie biedt vier extra stoelen, met een seatpitch van 28 inch.

Bombardier verwacht dat het toestel vooral nuttig is op korte routes tussen kleinere steden waar veel vraag naar tickets is. Volgens ATW is vooral Azië een gedroomde afzetmarkt voor het toestel.

Met een seatpitch van 28 inch (71 centimeter) blijft het passagierscomfort volgens de bouwer gewaarborgd. “Het zijn korte vluchten. Er zijn low-cost carriers die op langere vluchten deze seatpitch ook bieden,” stelt Patrick Baudis, vice president marketing bij Bombardier, “Waar het om gaat is dat je knieën vrij zijn van de stoel voor je. Dat lukt met nieuwe stoelen.”

De Canadese vliegtuigbouwer denkt volgens Baudis nog na over de mogelijkheid om Q400’s die nu al vliegen om te bouwen.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button