fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Chinees Okay Airways tekent voor twaalf B737’s

Boeing heeft de eerste Chinese order voor de 737MAX binnen. De regionale carrier Okay Airways wil elf exemplaren van de MAX en nog één 737-900ER kopen. Dit melden Boeing en Bloomberg. De order zou 1,3 miljard dollar waard zijn.

Okay Airways wil acht 737MAX-8 toestellen en drie -MAX-9’s. Daarnaast heeft de maatschappij een optie voor acht extra toestellen. De deal moet nog worden goedgekeurd door de Chinese regering. Volgens Bloomberg wil de maatschappij nog dit jaar de eerste wide-body bestellen om internationaal te kunnen gaan vliegen.

Er zijn plannen om naar Hawaï en Fiji te gaan vliegen. De keuze tussen de A350 en de 787 moet nog gemaakt worden. Op dit moment vliegt de private maatschappij met achttien 737’s in verschillende uitvoeringen

Volgens Wang Shusheng. CEO van Okay Airways zijn er meer toestellen nodig omdat de loadfactor al op negentig procent zit. De carrier vliegt nu vooral op bestemmingen binnen China, maar wil in 2020 veel meer op het buitenland gericht zijn. Er worden nu zes buitenlandse bestemmingen aangeboden, die vormen vijf procent van het totale aantal vluchten van de maatschappij. Dat moet 34 procent worden in 2020.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button