fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegvelden

Maatschappijen VS bieden op lijndiensten naar Cuba

De Verenigde Staten en Cuba maken lijndiensten tussen beide landen weer mogelijk. In de afgelopen 54 jaar was er heel beperkt luchtverkeer mogelijk tussen beide landen omdat de Verenigde Staten Cuba sancties opgelegd had.

Dinsdag ondertekenden officials van beide landen een intentieovereenkomst. Er komt ruimte voor 110 vluchten per dag, waarvan twintig retourvluchten naar Havana. De andere negentig vluchten gaan naar de andere negen luchthavens op het eiland.

Amerikaanse maatschappijen mogen tot begin maart routevoorstellen indienen, in de zomer wordt waarschijnlijk bekend vanaf welke steden naar Havana gevlogen wordt. JetBlue, American, Delta en United hebben hun interesse al kenbaar gemaakt.

Volgens de VS is het aantal reizigers naar Cuba met 54 procent gestegen sinds beide landen in juli 2015 hun diplomatieke banden aanhaalden. Cubaanse cijfers laten een stijging van 77 procent zinen, naar 161.000 reizigers. Veel reizigers reizen vanuit de VS via andere landen naar Cuba.

Wie vanuit de VS naar Cuba wil, moet nog wel in een bepaalde reizigersklasse vallen. De reis moet bijvoorbeeld voor scholingsdoeleinden of om religieuze redenen zijn. Volgens Reuters worden Amerikanen die in een ‘verkeerde’ categorie reizen niet beboet.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button