fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Philippine Airlines bestelt definitief A350

Philippine Airlines gaat zes A350’s bestellen bij Airbus. Dat hebben beide partijen bekend gemaakt tijdens de Singapore Airshow, waar een intentieovereenkomst getekend werd.

Naast de firm order voor A350-900’s, neemt de Filipijnse carrier ook nog een order op zes exemplaren. De toestellen worden uitgerust met een three class layout en geven de maatschappij de mogelijkheid om nieuwe routes naar Europa te lanceren.

De nieuwe Airbussen vervangen de zes A340-300’s waar Philippine nu mee vliegt. Volgens Jaime Bautista, CEO van de maatschappij, was de reikwijdte van het toestel een belangrijk gegeven. “We kunnen nu directe verbindingen blijven aanbieden op al onze grote long-haul routes”, stelt hij in een persbericht van Airbus. De deal is volgens Bloomberg 1,8 miljard dollar waard. Daar gaan nog wel flinke kortingen van af.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button