fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Rechter verklaart Air Méditerannée failliet

De rechtbank in Tarbes, Frankrijk, heeft Air Méditerranée failliet verklaard, nadat er geen geschikte koper voor de lokale luchtvaartmaatschappij gevonden is. De schulden van de airline zijn opgelopen tot ongeveer zestig miljoen euro. De maatschappij stond sinds januari 2015 onder curatele. Dit meldt ch-aviation.

Er waren twee potentiële kopers, waaronder het voormalige management van AOM-French Airlines. De andere koper was een Algerijnse ondernemer die een groot constructiebedrijf heeft. Met geen van beide partijen kon een akkoord bereikt worden.

Air Méditerranée voerde vanuit Tarbes passagiersvluchten uit met vijf geleaste A321-200’s en één B737-500, naar zowel Frankrijk als Griekenland, Spanje, Libanon, Marokko, Algerije, Tunesië en Senegal. Een aantal vliegtuigen is vanuit Tarbes al vertrokken naar hun respectievelijke verhuurders.

Hermes Airlines
Hermes Airlines, een dochterbedrijf van Air Méditerranée blijft vluchten opereren met twee A320-200’s, een A321-100, één B737-300 en één B737-500. Hermes had ook een A321-200 uitgeleend aan Daallo Airlines. Aan boord van dat toestel werd een bom opgeblazen.

Ying de Jong

Redacteur. Ying heeft altijd al wat met vliegtuigen en de organisaties die met luchtvaart te maken hebben. Daarom is ze ook Aviation Operations gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam en levert ze bijdragen aan Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button