fbpx
BestellingenNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Bombardier zint op meer orders CSeries na deal Air Canada

Bombardier voert gesprekken met meerdere potentiële kopers voor de CSeries nadat gisteren Air Canada een grote order plaatste. Dit meldt Reuters.

Air Canada wierp de vliegtuigbouwer uit eigen land een broodnodige reddingsboei toe door 45 CS300’s te bestellen en een optie te nemen op nog dertig exemplaren. Bombardier benadrukte in de maanden voor de deal meermaals dat een order van een grote maatschappij nodig was. “De competitie is sterk, maar feit is dat de CSeries een realiteit is. Het toestel kan niet worden omschreven als wees-toestel”, zegt Colin Bole, senior vice president verkoop van de vliegtuigbouwer.

Volgens Bole blijft United Airlines één van de gesprekspartners, ondanks een grote order voor Boeing 737-700’s in januari. Naast United is de bouwer in gesprek met andere maatschappijen. Bole wil tegenover Reuters niet ingaan op details, maar zegt wel dat “een aantal deals bijna rond is”. De verwachting is dat Bombardier de orders rond wil hebben voor de Farnborough Airshow van juli van dit jaar.

300 orders
Als de deal met Air Canada beklonken is, heeft Bombardier 288 toestellen in het orderboek voor de CSeries staan. De bouwer heeft zichzelf tot doel gesteld driehonderd orders te hebben voor het eerste toestel in dienst komt bij SWISS, dat gebeurt in het tweede kwartaal van dit jaar.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button