fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegvelden

CityJet en Flybe dreigen ook met vertrek van Londen City

Na British Airways dreigen ook CityJet en Flybe met een vertrek vanaf Londen City Airport als een neiuwe eigenaar de tarieven opschroeft. Dit meldt CH-Aviation.

British Airways zal City links laten liggen als een nieuwe eigenaar de luchthaventarieven verder verhoogt. Deze boodschap gaf Willie Walsh, CEO van BA’s moederbedrijf IAG, begin februari af. Flybe en CityJet sluiten zich nu bij dat geluid aan. Beide maatschappijen die veelvuldig vanaf City vliegen, betwijfelen de toekomst voor luchtvaartmaatschappijen op Londen City.

Het vliegveld midden in de Theems staat te koop. Bieders moeten minimaal twee miljard pond neerleggen. Er zouden inmiddels vier potentiële bieders zijn. Naast de overname zijn er ook grootse uitbreidingsplannen, maar die stuiten op veel weerstand.

 

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button