fbpx
AirlinesOnderwerpen

Cargolux begint Olympische lijndienst naar Rio de Janeiro

De Luxemburgse vrachtmaatschappij Cargolux start vanaf 4 maart met een lijndienst naar Rio de Janeiro. Volgens de maatschappij is er veel vraag naar vrachtcapaciteit vanwege de Olympische Zomerspelen die in de Braziliaanse stad plaatsvinden.

De vlucht wordt wekelijks uitgevoerd met een 747-freighter, waar maximaal 140 ton vracht mee vervoerd kan worden. Cargolux is naar eigen zeggen al benaderd door transporteurs om materiaal voor de Spelen te vervoeren.

Daarnaast verwacht de maatschappij onder andere auto-onderdelen, elektrische apparaten en chemicaliën te vervoeren naar Rio de Janeiro. Binnen Brazilië vliegt de vrachtvervoerder al naar Manaus, Petrolina en Curitiba.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button