fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpen

Minder grote orders tijdens Singapore Airshow

Tijdens de Singapore Airshow zijn dit jaar minder deals afgesloten in vergelijking met de vorige show van 2014. Toen werd er voor 32 miljard dollar aan deals afgesloten, terwijl dit jaar goed was voor 12.7 miljard aan deals. Volgens de organisatie komt de daling doordat airlines minder open zijn over afgesloten deals.

In totaal zijn er dit jaar 51 deals gesloten. Van veertig hiervan is de hoogte van het bedrag niet bekend. Volgens de organisator van het evenement, Experia Events, wordt de industrie steeds moeilijker en competitiever en dus worden steeds meer geplaatste orders geheim gehouden. 

Van de wel bekende orders heeft Philippines Airlines de grootste geplaatst: twaalf Airbus A350’s met een totaalwaarde van 3.7 miljard dollar. De Chinese luchtvaartmaatschappij Okay Airways volgt met een bestelling van twaalf Boeing 737’s voor in totaal 1.3 miljard dollar.

Het gebrek aan grote orders geeft wel aan dat de vraag naar nieuwe toestellen is gedaald. Dit komt doordat tijdens de vorige editie er megaorders werden geplaatst door luchtvaartmaatschappijen. Zo plaatste VietJetAir toen een order voor honderd Airbussen. Ook de minder sterk groeiende wereldeconomie heeft invloed op de hoeveelheid bestelde vliegtuigen. De daling van de olieprijs zorgt er ook voor dat er minder toestellen worden besteld, omdat de noodzaak voor nieuwe, zuinigere toestellen niet aanwezig is.

De Singapore Airshow wordt dit jaar gehouden tussen 16 en 21 februari. Tussen 16 februari en 19 februari is de show geopend voor handel. De show wordt elke twee jaar gehouden op Changi Air Base, ten oosten van Changi Airport. De volgende editie van het evenement wordt in 2018 gehouden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Quint Koops

Redacteur. Quint is al vele jaren zeer geïnteresseerd in de luchtvaart. Sinds een aantal jaar doet hij in zijn vrije tijd onder andere aan zweefvliegen. Op het moment studeert Quint Aviation Studies aan de Hogeschool van Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Back to top button