AirlinesNL nieuwsOnderwerpSchiphol AirportVliegvelden

Nijhuis: Ontwikkeling Lelystad ligt op schema

De ontwikkeling van luchthaven Lelystad ligt op schema. Dit zei Jos Nijhuis, CEO van Schiphol Group, bij de presentatie van de jaarcijfers van het bedrijf. “We gaan in 2018 open.”

Met de verlenging van de landingsbaan wordt binnenkort begonnen, daarna wordt de terminal aangepakt. Tot nu toe zijn er nog geen maatschappijen die zich willen vastleggen op Lelystad. De negatieve geluiden van maatschappijen die de polderluchthaven niets vinden, overheersen.

Volgens Nijhuis zijn er wel degelijk gesprekken gaande met carriers. Ryanair heeft aangegeven wel oren te hebben naar vluchten op Lelystad. Dat zou dan naast de vluchten op Schiphol komen, waar uitbreiding lastig lijkt. “Het Schiphol-probleem is vooral dat het lastiger wordt om goede commerciële slots te krijgen. Daar heeft iedere airline last van”, aldus Nijhuis.

De groei op de luchthaven zal geleidelijk gaan: per jaar komen er tweeduizend vluchten bij, over vijf jaar moet er ruimte zijn voor tienduizend bewegingen. De baan wordt verlengd naar 2400 meter.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button