fbpx
Foto-artikelNieuwsOnderwerpenRuimtevaart

Foto’s: Virgin onthult tweede SpaceShipTwo

Gisteren onthulde Virgin Galactic de nieuwste versie van haar SpaceShipTwo. Spannend, want het vorige exemplaar crashte in oktober 2014, waarbij één testvlieger gedood werd, en een andere ernstig gewond raakte. Na het ongeval, zetten nogal wat experts flinke vraagtekens bij de betrouwbaarheid van het bizarre concept.

Het nieuwe exemplaar heeft beweerdelijk meer slimme IT aan boord, maar voor de rest zijn er geen ingrijpende wijzingen. Niet onlogisch, want Virgin Atlantic schreef de voorgaande flop voor een flink deel toe aan menselijk falen. Hoe dan ook: veiligheid is nogal belangrijk, want het merkwaardige apparaat moet uiteindelijk betalende pax de ruimte in gaan brengen.

(c) Virgin Galactic
(c) Virgin Galactic
(c) Virgin Galactic
(c) Virgin Galactic
(c) Virgin Galactic
(c) Virgin Galactic

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button