fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpenVliegvelden

MD-11 Western Global Airlines Harare weer vrijgegeven

De MD-11 van Western Global Airlines die sinds maandag aan de grond gehouden werd in Zimbabwe, is door de politie vrijgegeven. Dit meldt persbureau AP.

Volgens een woordvoerster van de Zimbabwaanse politie is de bemanning teruggekeerd naar Zuid-Afrika. Het toestel werd maandag aan de grond gezet nadat een verstekeling was aangetroffen. De MD-11 was onderweg van Duitsland naar Zuid-Afrika en vervoerde 67 ton Zuid Afrikaanse Rand. Bij een tankstop vond luchthavenpersoneel bloedsporen op de buitenkant van het vliegtuig.

Aviation Herald schrijft dat dat bloed zeer waarschijnlijk van een vogel afkomstig is. De ontdekking van de verstekeling is dus toeval en volgens de website niet te relateren aan het bloed op de romp. De persoon die werd aangetroffen aan boord is overleden door zuurstoftekort, zegt de politie in Zimbabwe.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button