fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpen

Mexicaanse low-cost carrier verviervoudigt winst

De Mexicaanse low-cost carrier Volaris heeft in 2015 een winst geboekt van 2,46 miljard Mexicaanse pesos (120 miljoen euro). Dit is ruim vier keer zoveel als in 2104; toen werd er 605 miljoen pesos winst gedraaid, meldt ATW Online.

De low-cost carrier is na flagcarrier AeroMexico de grootste maatschappij van het land en heeft een vloot van 58 toestellen uit de A320-family. Het merendeel zijn A320’s. De maatschappij vervoerde in 2015 bijna negentien procent meer passagiers, terwijl de loadfactor gelijk bleef.

De lage olieprijs hielp ook mee aan het succes; de brandstofkosten gingen met twaalf procent omlaag. Dit bleef wel de grootste uitgave voor Volaris, met 4,7 miljard pesos.

De low-cost carrier vliegt op 145 bestemmingen in Zuid-Amerika vanaf de basis in Tijuana, een stad aan de grens met de Verenigde Staten.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button