fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

NOK Air annuleert nog meer vluchten

Reuters meldt dat de Thaise low-costcarrier NOK Air twintig vluchten annuleert op 23 februari. Door stakende piloten heeft de maatschappij niet genoeg personeel om de vluchten uit te voeren.

Vorige week zondag werden al zo’n drieduizend passagiers getroffen door op het laatste moment geannuleerde vluchten. De Thaise autoriteiten onderzoeken nu of NOK Air en de piloten toen rechtmatig gehandeld hebben.

De piloten van NOK Air staken omdat ze het oneens zijn met de toekomstplannen van hun werkgever. Veel van hen hebben een dubbele functie bij de maatschappij: ze zijn er zowel piloot als manager. NOK wil daar vanaf om haar Europese expansieplannen te kunnen verwezenlijken.

NOK Air wil in het Thaise laagseizoen (de zomer) met haar Boeing 737’s in Europa gaan vliegen, waar het dan juist druk is. Het plan is om niet onder eigen naam tickets te verkopen, maar de vliegtuigen en bemanning aan Europese maatschappijen te leasen.

In het Thaise hoogseizoen (de winter) wordt de constructie omgedraaid, en komen Europese vliegtuigen naar Thailand om voor NOK te vliegen. Het idee hierachter is dat de capaciteit van de carrier beter benut wordt, zodat de toestellen in de zomer voller zitten en er in de winter juist extra stoelen beschikbaar komen.

Volgens de Europese veiligheidsnormen mogen piloten geen dubbele functie bekleden bij luchtvaartmaatschappijen. NOK moet daar dus vanaf geraken om haar expansieplannen te verwezenlijken. Er is echter nog geen zicht op een akkoord tussen de carrier en de piloten, en dus zullen er nog veel vluchten geannuleerd gaan worden.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button