fbpx
MilitairNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Rusland verkoopt vijftig Mig-29’s aan onbekend Noord-Afrikaans land

Rusland verkoopt vijftig Mig-29’s aan een Noord-Afrikaans land. Dit heeft de Russian Aircraft Corporation bekend gemaakt. Aan welk land de toestellen verkocht worden, wil de bouwer volgens Defensenews niet zeggen.

Volgens de plaatsvervangend directeur van de Russian Aircraft Corporation, die de verkoop van Russische toestellen aan het buitenland regelt, worden de gevechtsvliegtuigen later dit jaar geleverd. Defensenews speculeert erop dat Egypte de koper is, omdat een Russische krant in mei 2015 meldde dat Egypte minimaal 46 MiG-29’s wilde kopen.

De vloot van de Egyptische luchtmacht bestaat uit toestellen als de Mig-21 en de Chinese J-7 Thunder.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button