MilitairNieuwsOnderwerpVliegtuigtype & -bouwer

Rusland verkoopt vijftig Mig-29’s aan onbekend Noord-Afrikaans land

Rusland verkoopt vijftig Mig-29’s aan een Noord-Afrikaans land. Dit heeft de Russian Aircraft Corporation bekend gemaakt. Aan welk land de toestellen verkocht worden, wil de bouwer volgens Defensenews niet zeggen.

Volgens de plaatsvervangend directeur van de Russian Aircraft Corporation, die de verkoop van Russische toestellen aan het buitenland regelt, worden de gevechtsvliegtuigen later dit jaar geleverd. Defensenews speculeert erop dat Egypte de koper is, omdat een Russische krant in mei 2015 meldde dat Egypte minimaal 46 MiG-29’s wilde kopen.

De vloot van de Egyptische luchtmacht bestaat uit toestellen als de Mig-21 en de Chinese J-7 Thunder.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close