General aviationIndustrieNieuwsOnderwerp

Sloveense vliegtuigbouwer in de weer met hybride aandrijving

De Sloveense vliegtuigbouwer Pipistrel heeft in samenwerking met de technische universiteiten van Maribor en Pisa (Italië) de eerste motorproeven in het kader van het Hypstair project uitgevoerd.

De experimentele aandrijfunit was tijdens deze tests ingebouwd in de neussectie van een Pipistrel Panthera. Hypstair is een nieuw hybride-elektrisch aandrijfsysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van een krachtige lichtgewicht elektromotor in combinatie met een conventionele turbonormalized verbrandingsmotor.

Lees het volledige bericht bij Piloot en Vliegtuig.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button