fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

ICAO voor verbod op vervoer lithiumbatterijen

In navolging van diverse luchtvaartmaatschappijen, wil nu ook ICAO een verbod op het vervoer van lithiumbatterijen. Dit laat de internationale luchtvaartorganisatie weten in een persbericht. Het verbod moet op 1 april ingaan.

Verschillende grote maatschappijen hebben op eigen initiatief het vervoer van batterijen al verboden. Als de batterijen gaan lekken, kan er een grote vuurzee ontstaan die aan boord van een vliegtuig moeilijk te blussen is. Ook Boeing riep maatschappijen al op om het vervoer niet meer toe te staan.

Tijdelijk
Het verbod van ICAO is een tijdelijk verbod, dat duurt tot er afspraken gemaakt zijn om de batterijen veiliger te verpakken. Die afspraken worden in 2018 verwacht, stelt ICAO-president Olumuyiwa Benard Aliu. Eerder was ICAO nog tegen het verbieden van het vervoer. Het ‘dangerous goods panel’ wilde in oktober het vervoer niet verbieden, maar vond toen wel dat maatschappijen geïnformeerd moesten worden over de gevaren.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button