fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Turks Sun Express bestelt tien extra 737MAX-8’s

De Turkse carrier Sun Express zet een optie voor tien 737MAX-8 toestellen om in een definitieve vorder. Dit meldt CH-Aviation. De opties maakten onderdeel uit van een grote order van vijftig 737’s.

Sun Express bestelde in 2014 25 737-800’s en evenveel 737MAX-8’s. Bij de bestelling zat een optie voor nog tien exemplaren van het MAX-toestel. De firm order onderstreept de groeistrategie van de maatschappij, stelt algemeen directeur Jaan Albrecht in een verklaring. “Deze toestellen bieden veel voordelen. Ze gebruiken minder kerosine, hebben lagere onderhoudskosten, een groter bereik en zijn stiller.”

Sun Express is een joint-venture tussen Turkish Airlines en Lufthansa en voert met 52 toestellen vluchten uit vanuit diverse Europese landen naar vakantiebestemmingen in Turkije. Daarnaast vliegt de maatschappij binnen Turkije routes voor low-cost carrier AnadoluJet, een dochtermaatschappij van Turkish Airlines.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button