fbpx
Business JetsGeneral aviationNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Bombardier verwacht sterke afname bestellingen zakenjets in 2016

Bombardier verwacht dat het dit jaar minder businessjets zal verkopen. In 2015 leverde de Canadese bouwer nog 199 zakenjets af, voor 2016 is de verwachting maximaal 150. Dit meldt FlightGlobal.

De meest verkochte toestellen zijn de Global 5000 en 6000. Daarvan verlieten 73 toestellen de fabriek. De Challenger 300 en 350’s deden het met 68 exemplaren ook goed. In 2014 verkocht Bombardier nog meer toestellen, toen ging het om 204 exemplaren.

Volgens CEO Alain Bellemare stond 2015 voor de zakenjets vooral in het teken van risico’s verminderen; de productie van de Global 5000 en 6000 werd verminderd en het Learjet 85-programma werd helemaal stopgezet. “2016 wordt een jaar van herbouwen. We moeten ons opnieuw positioneren om de marges te vergroten”, stelt Bellemare. De Global 7000 en 8000 zijn volgens het bedrijf goed in staat om een groot deel van de markt op te vullen. Daarnaast worden derde partijen die de verkoop voor Bombardier regelden, aan de kant gezet en gaat de bouwer weer zelf toestellen verkopen.

Het vooruitzicht dat er uiteindelijk minder toestellen verkocht zullen worden, heeft volgens Bellemare te maken met de trend dat er minder grote zakenjets verkocht worden. Die trend zet dit jaar nog wel even door, verwacht de CEO.

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button