AirlinesInnovatieNieuwsOnderwerp

Air New Zealand print onderdelen businessclass in 3D

Air New Zealand wil 3D-technologie gaan gebruiken om kosten te besparen. Delen van de business class cabine zullen geprint worden, om kosten te verlagen. Dit meldt ATW Online.

De maatschappij werkt in het project samen met de Auckland University of Technology. Inmiddels is er een mal gemaakt om dienbladen voor cocktails in 3D te printen.

Volgens Chief Operational Officer Bruce Parton is 3D-printen een goede manier om kosten te besparen voor bijvoorbeeld opslag van onderdelen. “We hebben vaak maar een paar onderdelen nodig. Het kan heel duur zijn en lang duren om die op de traditionele manier te maken. Met 3D-printen kunnen we zelf snel en goedkoop lichtgewicht onderdelen maken”, stelt Parton.

De airline hoopt binnenkort te mogen beginnen met het installeren van de dienbladen. Hier moet eerst toestemming voor gegeven worden. Als die goedkeuring er is, ziet Parton veel verdere voordelen. “De mogelijkheden worden alleen beperkt door onze verbeelding”, zegt hij.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close