fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Te weinig piloten: maatschappij vraagt faillissement aan

Het Amerikaanse Republic Airways Holdings heeft een faillissementsaanvraag ingediend. Het bedrijf is eigenaar van Republic Airlines en Shuttle America en kan te weinig piloten vinden om te blijven vliegen. Dit melden diverse media.

Republic Airlines en Shuttle America voeren short-haul vluchten uit voor United, Delta en American. Volgens Bryan Bedford, CEO van het moederbedrijf, is er alles aan gedaan om een faillissement te voorkomen, maar is dat niet gelukt. In augustus 2015 liepen nieuwe contractonderhandelingen met de tweeduizend piloten van de maatschappij op niets uit.

Logo Hoe word ik Piloot
Lees verder op Hoe word ik Piloot.nl

Hoe word ik piloot.nl

Hoe word ik piloot.nl is een website met daarop informatie voor iedereen die piloot wil worden of een andere baan in de luchtvaart ambieert. Het doel van de website is om objectieve informatie te combineren met het aandragen van overwegingen. De objectieve informatie omvat alle praktische zaken die een aspirant piloot moet weten. Hoe word ik piloot.nl is een initiatief van de luchtvaartnieuws website www.upinthesky.nl en Jaap Schellinger.

hoewordikpiloot_mockup

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button