fbpx
ColumnColumn GoofNieuwsOpinie

Column Goof Bakker: Beste Arnold

Beste Arnold,

Je hebt je mond open gedaan, onlangs! In een column op internet. Het ging onder meer, geloof ik, om het zoveelste geval van buitenproportionele betaling van een bobo.

Goed gedaan, vind ik. Scherp geformuleerde kritiek op degenen die in ons land de sleutelposities bekleden essentieel. Zeker in deze tijd, waarin een krachteloos parlement, en een door de overheid betaalde omroep zorgen voor een sfeer van knikkebollen en jaknikken.

Edoch! Het publicerend medium heeft onmiddellijk de drol ingetrokken. Jou de wacht aangezet. Bang en benauwd om op tenen te staan. Een journalistieke doodzonde.

Ik zou zeggen: kom naar Upinthesky! Daar kun je vrijuit praten. Daar mag je schrijven wat je wilt. Over wie je wilt. Binnen de grenzen van de wet, natuurlijk.

Schrijven wat je wilt. Echt waar. Ik heb het de directie gevraagd, en die antwoordde subiet, en in koor: “UpInTheSky kent géén censuur”. Zoals het ‘t internet betaamt, trouwens.

Trouwens, er is nòg een goede reden om voor UpInTheSky te kiezen. Hoewel ook steeds meer ouderen de weg naar deze frisse, oorspronkelijke en uiterst goed-geïnformeerde site weten vinden wordt deze bij uitstek ook gelezen door jongeren. Geen wonder: de site wordt onder andere gerùnd door studenten van de HVA, afdeling vliegtuigtechniek. Enthousiast. En zeer ter zake kundig.

Klein puntje: hooguit kan er taaltechnisch nog wat verbeterd worden. Ook ‘dat is de jeugd’, zoals je weet. Maar jouw taaltechnische vaardigheden hebben hier een extra functie. Ze kunnen als voorbeeld te dienen, inspireren en motiveren. De jeugd bevruchten, met het oog op de toekomst.

Dat moet op jouw leeftijd toch ook een genoegen zijn: het door jaren van kennis en ervaring gepolijste stokje uiteindelijk te kunnen overhandigen aan de volgende generatie. Dat is voor mij als bijna zestigjarige tenminste een extra-motivatie om voor deze fijne club te willen werken.

Ik zou zeggen: doe dat ook. Verrijk UpInTheSky met je vrije, krachtige en welluidende stemgeluid.

Mag ik al zeggen: welkom?

Goof Bakker

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button