fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Beschadigde Boeing 777 British Airways krijgt nieuwe verflaag

Zes maanden na het ongeval waarbij de motor van een British Airways Boeing 777-200 in brand vloog, vliegt het toestel weer. De 777 vloog afgelopen vrijdag van Las Vegas naar Victorville Airport, California, waar het opnieuw geverfd wordt, meldt persbureau AP.

De 777 kreeg vorig jaar september te maken met een engine burst tijdens de take-off, waarna de linkermotor in brand vloog. Het toestel met vluchtnummer 2276 was onderweg naar London Gatwick.

Volgens Rick Kennedy, woordvoerder van General Electric, is nog steeds niet duidelijk wat de oorzaak geweest is van de engine burst. Ruim vijftig GE90 motoren met dezelfde leeftijd als die van de B777 zijn onderzocht, maar ook dat bood geen oplossing. Tot slot liet Kennedy weten dat nu een onderzoek loopt waarbij eerdere versies van de GE90 motoren worden onderzocht.

De triple seven is gebouwd in 1998 en had in 14 dienstjaren bij British Airways 77,000 uren gevolgen. Na zes maanden uit de roulatie te zijn geweest, werd donderdag een engine test uitgevoerd bij het vliegtuig. Vrijdag maakte het toestel een testvlucht van negentig minuten.

Op de luchthaven Las Vegas hebben diverse reparaties plaatsgevonden aan het toestel, waaronder het vervangen van de beschadigde motor. Volgens Victoria Madden, woordvoerster van BA heeft de technische staff van Boeing geprobeerd het toestel zo goed als nieuw te krijgen.

Nu het toestel een eerste testvlucht heeft gemaakt, wordt het opnieuw geverfd op het vliegveld Southern California Logistics, Victorville. Na het verven zal het toestel terugvliegen naar het Verenigd Koninkrijk en na een check in Cardiff weer in actieve dienst worden ingezet.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button