fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Bloomberg: Air China bestelt 12 A330-300’s

Air China bestelt bij Airbus twaalf A330-300’s. De order is zo’n 3,1 miljard dollar waard. Dit meldt Bloomberg.

De nieuwe Airbussen worden volgens de maatschappij in 2018 geleverd. Air China beschikt op dit moment al over 53 A330’s en zal met de nieuwe toestellen ruim vijf procent aan capaciteit toevoegen, stelt de maatschappij in een verklaring.

Komende woensdag begint in Tianjin, in de buurt van Berlijn, de bouw van een fabriek waar Airbus widebody’s gaat afbouwen. Vlak bij dat nieuwe complex worden ook al narrowbody’s afgebouwd voor onder andere de Chinese markt. De bouw van de widebody-fabriek is mogelijk door een serie orders voor het huidige model van de A330.

Groeimarkt
Zowel Airbus als Boeing verwachten dat er in China en Zuidoost-Azië de komende decennia veel vliegtuigen verkocht gaan worden nu de luchtvaart in dat deel van de wereld snel en onstuimig groeit. Beide bouwers zetten fabrieken in China op.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button