AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerp

Braziliaans GOL krijgt kapitaalinjectie en krimpt routes en vloot in

De Braziliaanse maatschappij GOL krijgt een kapitaalinjectie van maximaal een miljard Braziliaanse real om de financiën op orde te houden. Daarnaast worden routes geschrapt en gaan vijf toestellen terug naar de leasemaatschappij, meldt Reuters.

De Braziliaanse economie zit in een recessie en doordat de real zwak staat ten opzichte van de dollar, wordt het duurder om vliegtuigen te leasen. De vraag naar vliegtickets binnen Brazilië neemt ook af. GOL verkocht acht procent minder tickets in het vierde kwartaal van 2015 ten opzichte van een jaar eerder. Dat komt ook door het Zika-virus dat met name in Brazilië heerst. Het aandeel van de maatschappij is op de beurs veel minder waard geworden het afgelopen jaar. Sinds 2006 is het aandeel 97 procent minder waard geworden.

Om tot een omkeer te komen wordt het aantal vluchten met zes procent geschrapt. Zeven bestemmingen gaan verdwijnen, waaronder Miami, Caracas en Aruba. Tot 2017 zal één nieuw teostel in dienst worden genomen; de oorspronkelijke planning was vijftien. In de tweede helft van 2015

Braziliaanse banken zullen in eerste instantie 376 miljoen real (86 miljoen euro) investeren in de maatschappij. Het resterende bedrag van 626 miljoen real (143 miljoen euro) kan later nog worden toegevoegd.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close