IndustrieInnovatieNieuwsOnderwerpRuimtevaart

China lanceert tweede ruimtestation

China stuurt later dit jaar een tweede ruimtestation de ruimte in. Ruimtestation “Heavenly Palace 2″ moet in het derde kwartaal de aarde verlaten, meldt CNN.

Als de lancering van Heavenly Palace-2, of in het Chinees Tiangong-2, succesvol is, gaat in de laatste maanden van 2016 een ruimteschip met twee astronauten omhoog wat zal proberen om aan te koppelen aan Tiangong-2.

Voor de bemande ruimteschepen de lucht in gaan, zal de raket ‘Long March 7’ getest worden. Dit is een raket die een ruimteschip met vracht moet lanceren naar het ruimtestation.”Long March 7 is
de nieuwste raket voor ons bemande ruimteprogramma”, stelt het ‘Chinese Manned Space Program’ in een verklaring. “Het model zal de mogelijkheden voor lanceringen naar de ruimte verbeteren.”

Het uiteindelijke doel van de Chinezen is om in 2020 een eigen ruimtestation in de lucht te hebben. In 2011 werd het eerste ruimtestation, Heavenly Palace 1 gelanceerd. Volgens Chinese staatsmedia voldoet dat ruimtestation aan de verwachtingen.

China investeert de laatste decennia flink in de ruimtevaart, nadat het land aanvankelijk achterliep op de toenmalige Sovjet-Unie en de Verenigde Staten. Sinds 2011 zijn tien Chinese astronauten in de ruimte geweest.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button