fbpx
FinancieelNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

ABN Amro stopt nieuwe financiering piloten in opleiding

ABN AMRO stopt vanaf september met het verstrekken van leningen aan studenten die beginnen met een opleiding tot piloot. Dit heeft het concern maandag bekend gemaakt. De bank is op dit moment de enige plaats waar studenten terecht kunnen om geld te lenen.

Nieuwe aanvragen zullen tot september “zeer zorgvuldig” bekeken worden, stelt ABN. Het financieren van aankomend piloten past volgens het bedrijf niet meer in het productaanbod.

Vliegschool EPST laat in een reactie weten dat de consequenties van het besluit nog onduidelijk zijn. AIS Airlines is niet volledig afhankelijk van de geldstroom van ABN AMRO, maar vindt het besluit wel jammer voor de andere vliegscholen in Nederland. CEO Arend van der Meer laat tegenover Hoe word ik Piloot weten dat het vak van piloot op deze manier “weer steeds meer een vak wordt voor studenten met welgestelde ouders.”

Logo Hoe word ik Piloot
Lees verder op Hoe word ik Piloot.nl

Hoe word ik piloot.nl

Hoe word ik piloot.nl is een website met daarop informatie voor iedereen die piloot wil worden of een andere baan in de luchtvaart ambieert. Het doel van de website is om objectieve informatie te combineren met het aandragen van overwegingen. De objectieve informatie omvat alle praktische zaken die een aspirant piloot moet weten. Hoe word ik piloot.nl is een initiatief van de luchtvaartnieuws website www.upinthesky.nl en Jaap Schellinger.

hoewordikpiloot_mockup

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button