FinancieelNieuwsNL nieuwsOnderwerpOpleiding

ABN Amro stopt nieuwe financiering piloten in opleiding

ABN AMRO stopt vanaf september met het verstrekken van leningen aan studenten die beginnen met een opleiding tot piloot. Dit heeft het concern maandag bekend gemaakt. De bank is op dit moment de enige plaats waar studenten terecht kunnen om geld te lenen.

Nieuwe aanvragen zullen tot september “zeer zorgvuldig” bekeken worden, stelt ABN. Het financieren van aankomend piloten past volgens het bedrijf niet meer in het productaanbod.

Vliegschool EPST laat in een reactie weten dat de consequenties van het besluit nog onduidelijk zijn. AIS Airlines is niet volledig afhankelijk van de geldstroom van ABN AMRO, maar vindt het besluit wel jammer voor de andere vliegscholen in Nederland. CEO Arend van der Meer laat tegenover Hoe word ik Piloot weten dat het vak van piloot op deze manier “weer steeds meer een vak wordt voor studenten met welgestelde ouders.”

Logo Hoe word ik Piloot
Lees verder op Hoe word ik Piloot.nl

Hoe word ik piloot.nl

Hoe word ik piloot.nl is een website met daarop informatie voor iedereen die piloot wil worden of een andere baan in de luchtvaart ambieert. Het doel van de website is om objectieve informatie te combineren met het aandragen van overwegingen. De objectieve informatie omvat alle praktische zaken die een aspirant piloot moet weten. Hoe word ik piloot.nl is een initiatief van de luchtvaartnieuws website www.upinthesky.nl en Jaap Schellinger.

hoewordikpiloot_mockup

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close