fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Airbus onderzoekt mogelijkheid voor grotere A350-variant

Airbus onderzoekt of er voldoende draagvlak is voor een grotere variant van de A350. Volgens John Leahy, hoofd verkoop, komt er bij de Farnborough Airshow in juli een update. Dit melden diverse media.

De grootste versie van de A350, de -1000, biedt plaats aan 369 pasagiers. Leahy stelt dat er een kleine markt is voor een groter toestel, waarin 414 passagiers passen. “Ik ga nu lunchen met een maatschappij om specifiek te praten over een stretch-versie”, zei Leahy op een conferentie in Phoenix.

Meer details hoopt Leahy in juli bij de Farnborough Airshow bekend te maken. “Dan zeggen we meer. Dat kan zijn dat de maatschappijen het niet zien zitten. We kunnen ook zeggen dat we een grotere versie gaan maken”, liet hij weten.

Boeing
Met een grotere versie van de A350 wil Airbus wederom de concurrentie met Boeing aangaan, dit keer met de 777-9, waar 406 passagiers in kunnen. Volgens Randy Tinseth, vice president marketing bij Boeing, ligt de ontwikkeling van dat toestel en van de 787-10, op schema.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button