fbpx
AirlinesBestellingenFinancieelNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Republic Airways laat vliegtuigbouwers mogelijk met orders zitten

Republic Airways, de maatschappij die donderdag een faillissementsaanvraag indiende, heeft bij zowel Embraer als Bombardier nog openstaande orders. Dit melden diverse media.

Volgens Reuters was Embraer net begonnen met het afleveren van 28 E175’s aan de Amerikaanse maatschappij. Vier exemplaren waren al in handen van Republic Airways, de andere 24 zouden tussen augustus 2016 en december 2017 geleverd worden, liet Embraer zondag weten.

De vliegtuigbouwer bekijkt nog wat de vervolgstappen zijn. “Republic Airways blijft normaal vliegen, ondanks de faillissementsaanvraag”, stelt de bouwer in een verklaring. Republic heeft een vloot van 230 Embraer-toestellen.

Republic Airways, dat met Republic Airlines en Shuttle America feedervluchten uitvoert, deed vorige week een beroep op ‘chapter 11’, een hoofdstuk uit de Amerikaanse faillissementswetgeving. Bedrijven die ‘chapter 11’aanvragen krijgen de kans om weer winstgevend te worden na hun bankroet. Ze mogen bezuinigen en nieuwe manieren van inkomsten zoeken, terwijl schuldeisers tijdelijk buiten de deur gehouden worden.

Bombardier
Bij Bombardier had Republic een openstaande order voor veertig CS300’s staan, schrijft AeroTelegraph. Die bestelling werd geplaatst toen Republic dochtermaatschappij Frontier Airlines nog bezat. In 2013 werd de maatschappij verkocht.

Volgens AeroTelegraph is er nu geen behoefte meer aan de nieuwe Canadese toestellen. Het annuleren van een order gaat met een ‘chapter 11’-status makkelijker.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button