fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

VLM annuleert order voor Superjets

De Belgische carrier VLM Airlines annuleert een order voor veertien Superjets. Het duurt te lang om de toestellen af te nemen omdat ze nog niet gecertificeerd zijn. Dit meldt ATW Online.

De bestelling bestond uit vier opties om toestellen te leasen en tien firm orders voor toestellen. “De SSJ100LR gaat niet verder. Er zat veel werk in, maar we blijven kijken naar nieuwe manieren om de vloot te vernieuwen”, stelt Hamish Davidson, CEO bij VLM tegenover ATW.

Het besluit om af te zien van de order komt grotendeels doordat de long range versie van de SSJ100 nog niet gecertificeerd is door EASA. VLM had de eerste toestellen in april vorig jaar zullen afnemen, maar de levering werd uitgesteld naar het derde kwartaal van 2016. Ook de toenemende spanningen tussen Rusland en de rest van Europa hebben volgens Davidson invloed gehad.

De maatschappij verwacht binnen een half jaar een plan voor nieuwe toestellen te presenteren. Definitieve plannen verwacht Davidson in het laatste kwartaal van dit jaar.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button