fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

FAA beveelt check op brandstofkleppen Boeing

De FAA heeft een airworthiness directive uitgegeven waarin staat dat brandstofkleppen van bepaalde Boeing vliegtuigen moeten worden onderzocht. Het gaat hier om de B737, B757, B767 en de B777. Het voorschrift gaat in op 5 april en zal van toepassing zijn op zo’n 2.140 vliegtuigen in de VS.

De airworthiness directive is uitgegeven naar aanleiding van de herziening van het brandstofsysteem van de vliegtuigen door Boeing zelf. Bij de check moet er gecontroleerd worden of er zogeheten motor-operated valve actuatoren zijn geïnstalleerd voor de brandstofkleppen. Deze actuatoren zorgen ervoor dat er geen elektrische energie in de brandstoftank komt. Ook moet er gecontroleerd worden of deze actuatoren aan vervanging toe zijn of niet. Als deze kleppen niet veilig zijn, kan dat leiden tot een explosie in de brandstoftank.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button