fbpx
NieuwsNL NieuwsOnderwerpen

Vliegverkeer Eindhoven hervat na zakenjet met klapband op baan

Het vliegverkeer op vliegveld Eindhoven is rond 11.45 uur weer hervat. Vanaf 08.15 uur blokkeerde een zakenjet met een klapband de landingsbaan.

Het toestel, een Cessna 525 landde volgens Omroep Brabant rond 08.15 uur op de luchthaven en kreeg na bij de landing een klapband. Een woordvoerder van de luchthaven liet aan Omroep Brabant weten dat de wielen van het toestel geblokkeerd zijn, waardoor de Cessna niet weg kon.

De luchthaven meldt dat het vliegverkeer rond 11..45 uur weer hervat is. Het eerste toestel dat weer landde was een Ryanair vlucht vanaf Cran Canaria.

Zeven binnenkomende vluchten moesten uitwijken naar andere luchthavens. Vier toestellen van Wizz Air gingen naar Maastricht, twee Ryanair-vluchten landden in Weeze, een toestel van Transavia is geland in Rotterdam. Alle vertrekkende vluchten lopen vertraging op.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button