fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegvelden

Amerikaanse carriers zetten vol in op routes naar Cuba

Diverse Amerikaanse maatschappijen hebben aanvragen ingediend om naar Cuba te mogen vliegen. Dat is sinds kort weer mogelijk nadat handelsbeperkingen werden opgeheven.

Alaska Airlines, American, Delta, Frontier Airlines JetBlue, Southwest, Silver Airways en United hebben allemaal vluchtaanvragen ingediend. De meeste vluchten gaan naar Havana, vanuit verschillende Amerikaanse steden.

Miami lijkt de grootste kans te hebben op de beste verbinding met de Cubaanse hoofdstad: Delta, American en Frontier Airlines willen gezamenlijk veertien vluchten per dag aanbieden, waarbij American er tien wil vliegen. Vanuit New York moeten drie vluchten naar Havana gaan. Verder staan onder andere Varadero, Holguin en Santiago op de verlanglijstjes van de airlines.

In totaal hebben de acht airlines 46 verzoeken voor Havana ingediend, terwijl er maar twintig vluchten mogen worden vergeven. Het totale aantal toegestane vluchten vanuit de VS naar Cuba, bedraagt 110. Het ministerie van transport gaat de voorstellen nu bekijken en wijst waarschijnlijk in de zomer de vluchten toe.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button