fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

MD11 Martinair keert terug naar Schiphol na birdstrike

Een MD-11 van Martinair is vanochtend teruggekeerd naar Schiphol na een birdstrike met een groep meeuwen. Dit melden bronnen aan Up in the Sky.

Het toestel, de PH-MCP, voerde vlucht MP6741 naar Miami uit en steeg rond 08.50 uur op vanaf de Polderbaan. Ongeveer een kwartier later zette het toestel weer koers richting Schiphol. De piloten gaven aan de verkeersleiding aan dat er ‘engine vibrations’ waren in één van de motoren. “We hebben mogelijk vogels geraakt bij de take-off”, lieten de piloten aan de verkeersleiding weten.

Bij een baaninspectie bleken er vijf of zes meeuwen op de baan te liggen, die in aanraking gekomen waren met de MD-11. Rond 09.50 uur landde het toestel op de Buitenveldertbaan.
Voor zover bekend staat het toestel op dit moment nog op Schiphol.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button