fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Boeing ontwikkelt zelfreinigend toilet

Boeing heeft een prototype ontwikkeld van een toilet dat zichzelf reinigt. Volgens de bouwer gebruikt het toilet uv-licht om bijna alle bacteriën te doden en desinfecteert het toilet automatisch alle oppervlakken in slechts drie seconden.

Het schoonmaaksysteem, waarvoor verder onderzoek nodig is voordat het aangeboden kan worden aan luchtvaartmaatschappijen, zet zelf de toiletbril omhoog en omlaag zodat tijdens de schoonmaakcyclus alle oppervlakken blootgesteld worden.

Het ontwerp bevat ook een kraan, zeeppomp, vuilnisemmer, toiletdeksel en handdroger die niet aangeraakt hoeven worden. Boeing stelt dat een handsfree-deurklink en een vacuüm ventilatiesysteem nog onderzocht worden. Volgens Jeanne Yu, bij de fabrikant verantwooordelijk voor de milieuprestaties, worden sommige toepassingen nu ook al gebruikt. “Gecombineerd met het nieuwe uv-sanitair zijn passagiers nog beter beschermd tegen bacteriën, waardoor de vliegervaring nog beter wordt.”

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button