fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpen

Steward American Airlines opgepakt om brandstichting op toilet

Een steward van American Airlines is donderdag opgepakt omdat hij het toilet aan boord in brand had gestoken en vervolgens deed alsof hij het had ontdekt en probeerde te blussen. Dit meldt NBC News.

Uit een rechtbankdocument blijkt dat Johnatan Tafoya-Montano werkte op vlucht AA1418 van Dallas-Fort Worth naar Detroit op 1 februari toen hij de brand meldde en zei dat hij de vlammen had geblust. De gezagvoerder had de noodsituatie gemeld bij de luchtverkeersleiding, maar was al bijna in Detroit en kon zonder incidenten landen.

Onderzoekers van de NTSB concludeerden later dat de brand opzettelijk is aangestoken en dat niemand anders 15 – 20 minuten voorafgaand aan de brand bij het toilet was geweest.

Johnatan Tafoya-Montano is een 23-jarige man uit Texas. Hij gebruikte een groene BIC-aansteker om papieren handdoekjes aan te steken. Wat het motief van Tafoya-Montano was, is niet bekend. Hij wordt aangeklaagd voor vernietiging van het vliegtuig en vliegtuigfaciliteiten en liegen tegen de recherche, volgens een persbericht van de FBI.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button