fbpx
MilitairNieuwsOnderwerpen

Video: Amerikaans leger presenteert verticaal stijgende drone

De onderzoeksafdeling van het Amerikaanse leger heeft een nieuwe drone gepresenteerd. Het toestel, de VTOL X-Plane, kan verticaal opstijgen en landen en is minder beperkt dan de huidige toestellen.

Volgens de onderzoekers die werken bij de Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), leveren vtol-toestellen (vertical take off and landing) vaak in op snelheid, efficiency en de werkafstand. Met de X-Plane moeten al deze problemen opgelost zijn. Het toestel biedt een kruising tussen ‘fixed wing’ en rotorsystemen. De drone heeft een topsnelheid van vierhonderd knopen (740 kilometer per uur) en moet veertig procent van zijn eigen gewicht kunnen dragen.

“Elektrische toestellen zijn stiller, efficiënter en kunnen opereren zonder landingsbaan”, stelt Ashish Bagai, programmamanager van DARPA. “Het wordt een uitdaging om dit te demonstreren, maar maar het biedt grote kansen voor verticale vluchten.” Het toestel vliegt waarschijnljk in 2018 voor het eerst.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button