fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Misverstand: Brit verwijderd van vlucht om ‘terreurchat’

Een Britse passagier zou op 4 maart van Londen naar Amsterdam vliegen. Medepassagiers wilden hem echter zo snel mogelijk van boord hebben, nadat zij dachten dat hij met de terreurgroep ISIS aan het chatten was. Door gewapende agenten is de Brit van boord gehaald. Dit meldt onder andere De Telegraaf.

De 40-jarige Brit, Laolu Opebiyi, was aan het chatten met de groep ‘Isi men’, wat door zijn medepassagiers werd gezien als ‘Isis men’. Dit leidde ertoe dat zo ongeveer zeven mensen uit voorzorg het vliegtuig hebben verlaten, onder wie de passagiers die alarm sloeg. Twee gewapende agenten hebben Opebiyi uit het toestel van easyJet verwijderd en vervolgens ondervraagd.

Pas na een enkele uren heeft de Britse passagier zijn reis kunnen vervolgen. Opebiyi meent geschrokken te zijn van de commotie: “als we blijven toegeven aan dit soort bekrompenheid en irrationele angsten, durf ik te zeggen dat de terroristen hun doel bereikt hebben.”

Ying de Jong

Redacteur. Ying heeft altijd al wat met vliegtuigen en de organisaties die met luchtvaart te maken hebben. Daarom is ze ook Aviation Operations gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam en levert ze bijdragen aan Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button