fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Iran nodigt Boeing uit voor verkoopgesprekken

De Iraanse minister van infrastructuur gaat snel in gesprek met Boeing over de aankoop van nieuwe toestellen. Dit meldt het Iraanse persbureau Tasnim.

Boeing kreeg vorige maand toestemming van de Amerikaanse regering om te gaan onderhandelen met Iran. De plaatsvervangend minister van transport liet eerder aan het persbureau weten dat Iran bij Boeing een aantal 737’s wil kopen. Volgens Asghar Fakhrieh Kashan passen de 737’s bij de Iraanse maatschappijen. De toestellen zullen gekocht worden onder een huurkoop-overeenkomst: hierbij wordt een vast bedrag betaald aan Boeing als huur.

Boeing kan nu pas gaan onderhandelen omdat de Amerikaanse regering nog toestemming moest geven. Dat duurde tot 19 februari. Airbus kon al begin januari een omvangrijke deal met Iran Air aankondigen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button