AirlinesNieuwsOnderwerp

Pilotentekort dreigt in Verenigde Staten

In de Verenigde Staten dreigt een tekort aan piloten te ontstaan. Doordat feedermaatschappijen niet meer voldoende piloten hebben, kunnen zij hun vluchten niet meer uitvoeren.

Volgens persbureau AFP kan het tekort een gevaar vormen voor de luchtvaartsector in de VS. Grote carriers als United, Delta en American zijn afhankelijk van feedermaatschappijen die de regionale en lokale luchthavens bedienen. Verschillende feeders zijn al in de problemen gekomen. Republic Airways heeft al een beroep gedaan op faillissementswetgeving omdat er te weinig piloten zijn om alle vluchten uit te voeren.

Logo Hoe word ik Piloot
Lees verder op Hoe word ik Piloot.nl

Hoe word ik piloot.nl

Hoe word ik piloot.nl is een website met daarop informatie voor iedereen die piloot wil worden of een andere baan in de luchtvaart ambieert. Het doel van de website is om objectieve informatie te combineren met het aandragen van overwegingen. De objectieve informatie omvat alle praktische zaken die een aspirant piloot moet weten. Hoe word ik piloot.nl is een initiatief van de luchtvaartnieuws website www.upinthesky.nl en Jaap Schellinger.

hoewordikpiloot_mockup

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close