fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Pilotentekort dreigt in Verenigde Staten

In de Verenigde Staten dreigt een tekort aan piloten te ontstaan. Doordat feedermaatschappijen niet meer voldoende piloten hebben, kunnen zij hun vluchten niet meer uitvoeren.

Volgens persbureau AFP kan het tekort een gevaar vormen voor de luchtvaartsector in de VS. Grote carriers als United, Delta en American zijn afhankelijk van feedermaatschappijen die de regionale en lokale luchthavens bedienen. Verschillende feeders zijn al in de problemen gekomen. Republic Airways heeft al een beroep gedaan op faillissementswetgeving omdat er te weinig piloten zijn om alle vluchten uit te voeren.

Logo Hoe word ik Piloot
Lees verder op Hoe word ik Piloot.nl

Hoe word ik piloot.nl

Hoe word ik piloot.nl is een website met daarop informatie voor iedereen die piloot wil worden of een andere baan in de luchtvaart ambieert. Het doel van de website is om objectieve informatie te combineren met het aandragen van overwegingen. De objectieve informatie omvat alle praktische zaken die een aspirant piloot moet weten. Hoe word ik piloot.nl is een initiatief van de luchtvaartnieuws website www.upinthesky.nl en Jaap Schellinger.

hoewordikpiloot_mockup

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button