fbpx
AirlinesOnderwerpen

‘Embraer E175-toestellen worden gewoon aan Republic geleverd’

De 24 Embraer E175-toestellen die door Republic Airways besteld zijn, worden gewoon geleverd, ook al heeft de maatschappij uitstel van betaling aangevraagd. Dat zei financieel topman Jose Filippo bij de bekendmaking van de cijfers over het afgelopen kwartaal.

Filippo ziet vooralsnog geen problemen door het mogelijk faillissement van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Embraer heeft wel een provisie van 110 miljoen dollar op de boeken gezet, mocht Republic daadwerkelijk omvallen. “United Airlines kan deze toestellen ook heel goed gebruiken. Dus of het nu Republic is of een andere regionale maatschappij, we geloven nog steeds dat we deze vliegtuigen gaan leveren. Het is afwachten hoe de structuur van uitstel van betaling (een zogenaamde Chapter 11-aanvraag, red.) er gaat zien, maar tot de volgende levering in augustus is nog tijd,” aldus Filippo.

Topman Curado voegde er aan toe dat hij nog geen annuleringen van opdrachten van Republic gezien heeft. “Dus we geloven dat we deze toestellen aan Republic Airways gaan leveren. En anders zijn er zeker alternatieven.”

Republic Airways, dat de regionale vluchten voor onder meer American, Delta en United, in de VS uitvoert, vroeg in februari uitstel van betaling aan, om het bedrijf te kunnen herstructuren. Republic is de tweede maatschappij op de regionale markt in de VS, na Skywest.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button